-tverrfaglig behandling-, trening- og rehabiliteringssenter

Test av laktat profil

Med test av laktatprofil finner vi din anerobe terskel (AT) og bestemmer dine treningssoner basert på melkesyre, som igjen kan brukes til å styre riktig treningsintensitet. Testen er også en av de mest benyttede målene for endring i prestasjon i typiske utholdenhetsidretter.

Test av laktatprofil finner din anerobe terskel (AT). Dette er den høyeste belastningen hvor produksjon og eleminasjon av melkesyre er i likevekt. Testen bestemmer dine treningssoner basert på melkesyre. Dette kan igjen brukes til å styre din treningsintensitet for å få optimal effekt av treningen. Testen er også en av de mest benyttede målene for endring av prestasjon i typiske utholdenhetsidretter. For å kunne benytte denne testen som mål på forbedring i prestasjon må samme test gjennomføres på ny etter en treningsperiode.

Gjennomføringen av testen
Testen gjennomføres på tredemølle eller sykkel. Vi anbefaler å gjennomføre testen treningsspesifikk som betyr at man bør teste det ergometer man trener til vanlig. Hvis ingen tydelig overvekt mot det ene ergometer enn det andre anbefales det å gjennomføre testen på tredemølle for det mest nøyaktige resultatet. Selve testen består av 10 min oppvarming og deretter 4-7 belastningstrinn à 5 min. Mellom hvert belastningstrinn tas en liten ”blodprøve” av finger for analyse av melkesyre og hjertefrekvensen registreres. Testen anses ferdig når utøver har passert anaerob terskel.

Forberedelse til testen 
·         Ingen oppvarming
·         Ingen annen trening på testdagen og ingen hard fysisk aktivitet dager før testen
·         Ingen større måltid de siste 2-3 timer før testen
·         Sykkelsko hvis testing på sykkel og hvis dette brukes til vanlig

Du kan også ta laktatprofil test med analyse av sykkelteknikk.

Åpningstider treningssal

SENTERET ER ÅPENT FOR TRENING
Følge smitterådene som 
gjelder for senteret!

Mandag - fredag: 06.00 - 22.00  

Lørdag og søndag: 08.00 - 20.00

E-post:  post@miinhelse.no

Telefon: 917 24 462

 

 

 

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev
Les våre nyhetsbrev her